Barkmans Färg byter till LED

Barkmans Färg byter successivt ut all belysning mot LED, vilket är en bra insats för både energieffektivitet och kostnadsminskning.

Energimyndigheten stänger ute solljuset och undviker behov av kylning

Energimyndigheten har installerat fasadglas från Chromogenics i entrén till kontorslokalen på Väster i Eskilstuna. Tack vare detta undviker dom solinstrålning och därmed också behovet av energikrävande kylning. Här kan du läsa mer om Chromogenics.

Amsta har anpassat kompressor efter behov

Amsta hade tidigare en kompressor som var överdimensionerad utifrån det aktuella behovet av tryckluft, de bytte till en som är bättre anpassad och fick goda resultat vad gäller energianvändning.

Berglunds Åkeri kör på etanol

Berglunds Åkeri vill ligga i framkant när det gäller miljö och har investerat i tre stycken etanollastbilar.

 

Genom att byta till Etanol (ED95) så har de minskat sin klimatpåverkan med ca 58 ton CO2 per år, eller en procentuell minskning med nästan 60%.

SmartFront skapar energismarta fastigheter

Smartfront förbättrar miljön

Smartfront är en unik ventilationslösning som, på ett smart och enkelt sätt, uppgraderar ventilationen på befintliga fastigheter som även har behov av tilläggsisolering. Systemet uppgraderar miljön för boende och minskar uppvärmningskostnaderna vilket minskar negativ miljöpåverkan. Smartfront förbättrar lönsamheten för fastighetsägare genom att återvinna luft och kan sänka uppvärmningskostnaden med upp till 50%.

SmartFronts kontor är beläget i Energy Evolution District, på Mått Johanssons väg 38 i Eskilstuna.

Bygg & Miljö har specialiserat sig på installation av solceller

Bygg och Miljö Mälardalen har specialiserat sig på montage av solceller och har sedan starten monterat och installerat många kompletta solcellsanläggningar. De kan erbjuda kompletta lösningar för solcellsprojekt och har ett nära samarbete med Ecokraft, en Eskilstunabaserad leverantör av solceller.

Johnson & Son har installerat LED och rörelsesensorer

Johnson & Son byter successivt ut sin belysning till LED samt har installerat rörelsesensorer på lämpliga platser i sina lokaler.

Ecokraft levererar solceller

Ecokraft  projekterar och installerar kompletta solcellssystem, batterilagringslösningar och laddinfrastruktur för villa, lantbruk och företag. Ecokraft har ett nära samarbete med Bygg & Miljö Mälardalen för installation av solceller.

Alvenius rörsystem med låg energianvändning

Alvenius FlowMax®-rör med större innerdiameter och låg inre friktion ger lågt flödesmotstånd vilket möjliggör upp till 50 % lägre energianvändning. Alvenius ytbeläggningar ger lång livslängd.

 

Alvenius spiralsvetsade FlowMax®-rör är starka och samtidigt lätta eftersom väggtjockleken är tunn. Lättare rör möjliggör fler rör per transport vilket ger lägre koldioxidutsläpp. Stålet tillverkas med 7 % mindre koldioxid än EU-genomsnittet. Målet är att ståltillverkningen kan bli helt fossilfri före 2045. Alvenius FlowMax®-rör tillverkas av 100 % återvinningsbart svenskt stål. Alvenius har kontor och tillverkning i hjärtat av Energy Evolution District i Eskilstuna.

Norrbilar fick positiv effekt av sitt kompressorbyte

På Norrbilar bytte man ut kompressorn och fick positiva effekter på energianvändningen.