ENERGY EVOLUTION CENTER

Kunskapscenter och mötesplats för en hållbar framtid


Energy Evolution Center blir en modern och klimatsmart kontorsbyggnad. Arbetsplatser i eget kontor eller i dropdown-yta, konferens- och möteslokaler samt showroom. Byggnaden innehåller en rad energismarta lösningar och blir en del av Energy Evolution District. Energy Evolution Center står färdigt för inflyttning våren 2022 och finns på gångavstånd från Eskilstunas resecentrum samt i nära anslutning till ett flertal andra energiaktörer på Väster i Eskilstuna.

Se planlösningar nedan:

Entréplan

symbol-eec-small

Så här säger verksamhetsansvariga Sara och Linda om lokalerna

Linda Werther Öhling & Sara Sjöqvist

Huvudprojektledare & Projektledare

Vi arbetar med att minimera miljöbelastningen i våra lokaler och samtidigt skapa en attraktiv och kreativ miljö att arbeta i. Exempelvis kommer vi att eftersträva en låg energianvändning, välja miljövänliga material och möblera upp lokalerna med återbrukade möbler. Solceller installeras på delar av tak och fasad och vi ska skapa förutsättningar för maximal användning av den egenproducerade elen genom ett batterilager. Rumsindelning och planering fokuserar på effektivt utnyttjande och samutnyttjande av ytor.

Vi vill samla hyresgäster som på något sätt arbetar med energifrågor och om du är en sådan och intresserad av att bli en hyresgäst hos oss är du varmt välkommen att höra av dig.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor kring våra nya lokaler!

  Strategiskt läge i Stockholm-Mälardalen


  Eskilstuna är en av Sveriges främsta miljökommuner och leder vägen mot ett mer hållbart samhälle genom modiga och nydanande satsningar. Här finns bland annat Sveriges största anlagda våtmark för avloppsrening, världsunika återvinningsgallerian ReTuna och ett innovativt sopsorteringssystem. Energy Evolution Center är ytterligare en nyckelsatsning i Eskilstunas breda miljö- och hållbarhetsarbete.

  Via placeringen i Eskilstuna, där också Energimyndigheten och Energimarknadsinspektionen har sina huvudkontor, har Energy Evolution Center stora förutsättningar att verka som en mötesplats för energiomställning i tillväxtområdet Stockholm-Mälardalen. I Stockholm-Mälardalen bor över tre miljoner människor och det finns ett tydligt gemensamt fokus på hållbar tillväxt i regionen.

  Hållbarhetsfokus i huset

  • Solceller på del av tak och fasad   - totalt 58 paneler varav 6 på nybyggda delens fasad
  • Batterilager på 4,8 kWh (byggbar)
  • Fasadskylt som byter färg beroende på om elen i huset är egenproducerad eller från elnätet
  • Smart ventilation med närvarostyrning för att undvika onödig energianvändning
  • Närvarostyrd belysningen för att undvika onödig energianvändning
  • Majoriteten av inredningen i husets allmänna delar består av återbrukade möbler och second-hand husgeråd så som tallrikar, glas, muggar etc.
  • Matta i kontorsutrymmen är gjord av återvunna fisknät
  • Högtalare i showroom tillverkade av återvunna bildäck
  • Renovering och nybyggnation sker enligt Sunda hus där alla byggmaterial registreras i en databas som synliggör miljöpåverkan så att man löpande i projektet uppmuntras att välja bättre material
  • En LCA-analys görs på huset för att jämföra miljöpåverkan när vi renoverar en gammal byggnad jämfört om vi hade rivit huset och byggt nytt.

  Missa inte våra energilänkar

  Relevant information inom energiområdet, både för dig som privatperson, företagare och lärare.

  Gå till länksamlingen